Montaj podea lemn Sibiu

Modelele de podele din lemn sunt formate din:

  • o structura constand din grinzi si cadre
  • o platforma compusa, de exemplu, din panouri, punti, placi sau lamele
  • lacune de constructie intre platforme si structura

Montaj podea lemn Sibiu - informatii utile

In comparatie cu alte materiale, aceste elemente conduc la o usurinta structurala, o viteza de punere in aplicare cu conditii bune de lucru si conditii de curatare satisfacatoare (de exemplu, nu exista pulberi fine de ciment).

Este important sa determinati toate functiile podelei, precum si sarcinile asteptate pe care va trebui sa le sustina aceasta. Toate masuratorile fac posibila prezicerea distantei de instalare intre grinzi sau pozitionarea distantierelor suplimentare in functie de tipul si formatul pardoselii avute in vedere (placi, panouri etc.).

De asemenea, este util sa se puna in discutie performantele de izolare termica si acustica dorita. Inaltimea grinzilor si legaturile lor cu peretii pot fi decisive. Acelasi lucru se intampla si in ceea ce priveste posibila locatie a unei scari.

In cazul podelei unei constructii noi, aceasta din urma se poate pune pe o placa de beton sau lemn. In cazul unei podele, de obicei, aceasta din urma indeplineste aceleasi cerinte ca si podeaua instalata in mod clasic. Amplasarea trebuie sa tina podeaua departe de umiditate. Cheresteaua trebuie sa aiba o durabilitate corespunzatoare clasei 2. Va fi necesar sa va asigurati ca tevile de apa sau instalatiile de electricitate care trec prin podele raman accesibile.

Daca doar renovati luati in considerare capacitatea de incarcare a podelei existente pentru sarcini planificate. Din acest diagnostic va depinde alegerea de a pastra elementele actuale, de a le intari sau de a le inlocui.

Pentru a construi o podea, sunt autorizate numai panouri care respecta standardul NF EN 13986 si standardul european de armonizare CE. Aceste semne trebuie sa aiba un marcaj care sa identifice standardul la care se refera.

Panourile in cauza sunt:

  • placaj
  • placi aglomerate
  • OSB (panou orientat orientat)
  • MDF (fibre)
  • LVL (placaj si furnir furniruit).

Se pot utiliza si placi de parchet conform standardelor NF EN 13629 si NF EN 13990.

Pentru a incepe sa se instaleze podeaua trebuie indeplinite toate conditiile de mai jos.

Cladirea trebuie sa fie inchisa si acoperita.

Umiditatea placilor de pardoseala trebuie sa fie intre 10 si 12%; cea a elementelor de grinzi nu trebuie sa depaseasca 20%.

In cazul in care conditiile climatice o impun, ar trebui sa se asigure o acoperire sau o alta protectie adecvata a pardoselii.

Sectiunile actuale de taiere a lemnului de esenta moale la 20% higrometrie sunt de 50, 63, 75 si 100 mm latime si 150, 175, 200 si 225 mm inaltime. Acestea fac posibila preluarea unor sarcini importante care variaza in functie de greutate. Este posibil sa se obtina presiuni care sa fie usor de manevrat.

O podea din lemn poate fi facuta din mai multe materiale de constructie, dupa cum rumeaza:

Grinzi lipite

In aceasta familie, gasim placi lipite pe grinzi.

Grinzi care permit prinderea placilor intregi

Aceasta familie vine in mai multe variante constructive. Cele mai importante sunt cele care permit prinderea placilor, a placajelor si a plcilor aglomerate.

Grinzi care se conecteaza sub forma de grilaj

Aceasta structura este obtinuta prin conectarea grinzilor sub forma de grilaj folosind conectori din otel zincat pentru a forma ceva similar unui gratar cu dimensiuni la comanda. Producatorii de podele industrializate sunt, de obicei, echipati cu software pentru a efectua calculul si desenarea retelei.

Grinzi care combina lemnul cu otelul

Pentru acest tip de grinzi, otelul este utilizat atat pentru a forma miezul cat si pentru conexiunea cu piesele din lemn. Ele sunt foarte usoare si puternice.

Grinzi cu ochiuri de plasa.

Grinzile facute din foi indoite de otel zincat sunt conectate la placile de podea. Rigiditatea este marita prin pliere.Amenajari exterioare Sibiu | Amenajari interioare Sibiu | Constrctii Sibiu | Finisaje interioare Sibiu | Hidroizolatii Sibiu | Izolatii Sibiu | Montaj parchet Sibiu | Montaj podea lemn Sibiu |