Montaj parchet Sibiu

Pentru ca evoca splendoarea castelelor si a apartamentelor burgheze parchetul este considerat o piesa de rezistenta in case. Acest lucru se intampla si pentru ca este nobil, frumos, rezistent si produs local. Acesta reprezinta 60% din vanzari, in timp ce speciile exotice, foarte moderne cu cativa ani in urma, reprezinta acum doar 4% din piata.

Montaj parchet Sibiu - sfaturi utile

Stejarul se adapteaza la orice interior: de la cel mai clasic, atunci cand este multifrise (lame aspect ingust), la cel mai actual, atunci cand are lame largi uleiate. Deoarece este „natural“, asa cum este acum preferat, sau colorat alb sau gri, parchetul de lemn masiv are mai multe caracteristici speciale: nervurile sunt marcate de noduri aparente, periate si aspectul de vechi se obtine prin fragmentarea care apare in zona muchiilor lamelelor. Desi vitrificarea ramane protectia emblematica, uleiul ajuta in mod semnificativ. Foarte mat, pastreaza aspectul lemnului si nu necesita, spre deosebire de vitrificare, slefuirea inainte de aplicare sau renovare.

Desi diferentele sunt notabile intre un parchet solid si un laminat, este aspectul estetic cel care indruma acum alegerea. Uneori preturile sunt cele care influenteaza alegerea: un laminat de calitate, al carui strat de lemn nobil este mai mare de 3 mm grosime, este aproape la pretul masivului.

Parchetul laminat este alcatuit din lemn nobil sau strat de uzura (2,5 pana la 6 mm) lipit de o placa de particule cu un strat de lemn moale pe partea inferioara pentru a asigura stabilitatea podelei. Aceasta stabilitate care, combinata cu un sistem de asamblare fara clei (cleme), permite o instalare plutitoare.

Deoarece este simplu si rapid de implementat, aceasta tehnica de montare este cea mai utilizata. Inerent in acest tip de montaj, inclusiv pentru parchet laminat, pot aparea scartaituri, acest fenomen fiind totusi limitat prin integrarea unui substrat acustic, cu conditia ca acesta sa fie de calitate. Cu cat grosimea lemnului nobil este mai mare, cu atat este mai scumpa podeaua, dar poate fi slefuita mai des.

Chiar si uscat, lemnul ramane "in viata" si este probabil sa isi modifice forma. Acesta este motivul pentru care instalatia de mai sus nu este adecvata, cu exceptia adaptarii specifice, cu parchetul solid. Fiecare bucata de lemn trebuie sa fie fixata, iar fixarea se realizeaza prin prindere in contextul asezarii pe grinzi (lame de cel putin 20 mm grosime) sau prin lipire. In general, se lipeste doar parchet masiv subtire (10-15 mm), dar, cu un produs eficient nimic nu impiedica lipirea parchetului gros. Cu toate acestea, cu cat grosimea lamelor este mai mare, ele trebuie sa fie mai inguste. Nu ezitati sa intrebati specialistii. Desigur, nimic nu impiedica lipirea unui parchet laminat.Amenajari exterioare Sibiu | Amenajari interioare Sibiu | Constrctii Sibiu | Finisaje interioare Sibiu | Hidroizolatii Sibiu | Izolatii Sibiu | Montaj parchet Sibiu | Montaj podea lemn Sibiu |