Finisaje interioare Sibiu

Sistemele de divizare a spatiului din cladiri utilizeaza pereti despartitori de ghips, aplicati de obicei la un cadru format din elemente de tabla atasate la structura cladirii. Ele sunt usor de demolat si reconstruite la un cost relativ scazut, satisfacand nevoia de flexibilitate in astfel de cladiri. Ele sunt adesea folosite pentru incinte de protectie rezistente la foc, pentru care un numar de straturi sunt laminate pentru a atinge rezistenta specifica la foc. Se utilizeaza de asemenea pereti despartitori transparenti si translucenti, cu diferite tipuri de sticla, asezate in rame metalice. Cladirile de birouri pot contine pereti despartitori mobili prefabricati, care folosesc in mod obisnuit constructii cu panouri sandwich metalice pentru a crea panouri cu suprafete transparente si opace, precum si cu usile. Aceste partitii sunt costisitoare in comparatie cu placile de gips si trebuie deplasate adesea pentru a justifica costul initial mai mare. Blocurile de beton sunt utilizate in spatii neterminate si pentru partitiile rezistente la foc. Blocurile ceramice glazurate sau placile ceramice aplicate peste blocul de beton sau placa de gips sunt folosite in zonele umede si unde curatarea este o problema, cum ar fi bucatarii si toaletele. Ocazional, peretii cu panouri din lemn sau cu furnir sunt utilizati pentru efect estetic. Usile sunt de obicei asezate in cadre metalice, desi sunt folosite niste cadre din lemn. Usile sunt in mod obisnuit realizate din cherestea solida lipita si acoperita cu furnir decorativ subtire; panourile goale din tabla pictata sunt utilizate pentru usi exterioare si in zone de utilizare intensa.

Finisaje interioare Sibiu - sfaturi utile

Finisajele de tavan din aceste cladiri creeaza un spatiu de tip sandvici sub acoperis, care ascunde elementele structurale proiectate, corpurile de iluminat incastrate, conductele electrice si conductele de tratare a aerului. Plafonul trebuie sa fie accesibil pentru a schimba sau a mentine elementele de serviciu situate deasupra acestuia, iar cel mai comun sistem de plafon este compus din panouri din fibre minerale, vopsite si perforate pe o parte pentru a absorbi sunetul. Panourile detasabile sunt sustinute pe o retea de bare de tip T din tabla, care este suspendata de fire de la structura de mai sus. In cazul in care accesibilitatea nu este importanta si se doreste o finisare neteda, pot fi utilizate plafoane suspendate din gipscarton.

Finisaje de podea

Finisajele de podea in scopuri comerciale si institutionale folosesc considerabil covoare din fibre sintetice si placi de compozitie de vinil. In zonele cu trafic mai inalt pot fi utilizate suprafete mai dure - de exemplu, placi de piatra taiata din marmura sau granit, placi ceramice aplicate cu adeziv epoxidic la substrat sau terrazzo.

Finisajele de podea se fac in doua moduri, traditionale si subtiri. In forma traditionala, un strat de ciment si nisip de patru centimetri (1,5 inci) este turnat peste substrat; o grila de benzi de divizare a metalului pentru a controla fisurile de contractie este fixata pe suprafata intarita si amestecul de ciment colorat si aschii de marmura este turnat intre benzi. Dupa intarire, suprafata este lustruita pentru a expune aschii de marmura si separatoarele de metal. Finisajul subtire este realizat prin asezarea benzilor metalice si prin turnarea liantului si aschiilor de marmura direct pe substrat, fara suportul de ciment si nisip. In general, este posibila numai utilizarea rasinilor epoxidice in locul liantilor de ciment. Finisajul este disponibil in mai multe culori si formeaza o suprafata tare, neteda si durabila, care este usor de curatat.

Cele mai importante in ierarhia elementelor interioare sunt sistemele de siguranta pentru viata pentru a proteja si a evacua populatia cladirilor in situatii de urgenta. Acestea include elemente de siguranta pentru evenimente amenintatoare de viata, cum ar fi incendii, fum si cutremure, si cele mai putin critice, cum ar fi defectiunile de energie electrica. Pentru a face fata amenintarii cu foc si fum, exista o serie de sisteme de detectare a incendiilor si de stingere a incendiilor.

Acestea includ detectoarele electronice de caldura si de fum care pot activa dispozitivele de alarma auditive pentru a avertiza populatia cladirilor si pentru a notifica in mod automat departamentele locale de incendiu. Pentru stingerea incendiilor trebuie sa fie prevazute stingatoare de incendiu manuale, dar multe cladiri au un sistem separat de conducte pentru a furniza apa pentru stingerea incendiilor. Daca reteaua publica de apa nu poate asigura o presiune adecvata a apei, este inclusa o pompa electrica si exista o conexiune in afara cladirii pentru a atasa pompele portabile pentru pompieri. Conducta se termina intr-o serie de capete de aspersoare situate in intreaga cladire in planul tavanului, intr-o densitate care variaza de la opt la 18 metri (90 la 200 de picioare patrati) pe cap. In mod obisnuit, exista intotdeauna apa in conducte (un sistem umed), desi sistemele uscate sunt utilizate in cladiri neincalzite sau unde scurgerile ar putea deteriora continutul. Capatul tevii este deschis pentru a pulveriza apa printr-o legatura fuzibila din metal care se topeste la o temperatura destul de scazuta atunci cand aerul din jurul sau este incalzit de un incendiu. Sistemele de aspersoare s-au dovedit a fi foarte bune in situatii de urgenta.Amenajari exterioare Sibiu | Amenajari interioare Sibiu | Constrctii Sibiu | Finisaje interioare Sibiu | Hidroizolatii Sibiu | Izolatii Sibiu | Montaj parchet Sibiu | Montaj podea lemn Sibiu |