Constructii Sibiu

Planificarea constructiilor este o activitate fundamentala si provocatoare in gestionarea si executarea proiectelor de constructii. Aceasta implica alegerea tehnologiei, definirea sarcinilor de lucru, estimarea resurselor si duratelor necesare pentru sarcini individuale si identificarea oricaror interactiuni intre diferitele sarcini de lucru. Un bun plan de constructie reprezinta baza pentru dezvoltarea bugetului si a programului de lucru. Dezvoltarea planului de constructie este o sarcina esentiala in gestionarea constructiilor, chiar daca planul nu este scris sau inregistrat in mod oficial. In plus fata de aceste aspecte tehnice ale planificarii constructiilor, ar putea fi necesar sa se ia decizii organizatorice cu privire la relatiile dintre participantii la proiect. De exemplu, masura in care subcontractorii vor fi utilizati pentru un proiect este deseori determinata in timpul planificarii constructiei.

Constructii Sibiu - sfaturi utile

Formarea unui plan de constructie este o sarcina extrem de provocatoare.

Majoritatea oamenilor, daca vad mai multe evenimente legate intre ele vor sti sa anticipeze un final. Acestia pot pune impreuna aceste evenimente in mintea lor si pot argumenta de la ei ca se va intampla ceva. Cu toate acestea, exista putini oameni care, daca le-ati spus un rezultat, ar putea sa evolueze din propria constiinta interioara care au fost pasii care au condus la acest rezultat.

Ca un detectiv, un planificator incepe cu un rezultat (adica un proiect al instalatiei) si trebuie sa sintetizeze pasii necesari pentru a obtine acest rezultat. Aspectele esentiale ale planificarii constructiilor includ generarea activitatilor necesare, analiza implicatiilor acestor activitati si alegerea intre diferitele mijloace alternative de desfasurare a activitatilor. Spre deosebire de un detectiv care descopera un singur traseu de evenimente, planificatorii de constructii se confrunta, de asemenea, cu problema normativa de a alege cele mai bune dintre numeroasele planuri alternative. Mai mult, un detectiv se confrunta cu un rezultat observabil, in timp ce un planificator trebuie sa-si imagineze facilitatea finala asa cum este descrisa in planuri si specificatii.

La elaborarea unui plan de constructie, este obisnuit sa se acorde un accent primar fie controlului costurilor, fie controlului planificarii, asa cum este ilustrat in figura 9-1. Unele proiecte sunt in principal impartite in categorii de cheltuieli cu costuri asociate. In aceste cazuri, planificarea constructiilor este orientata spre costuri sau cheltuieli. In cadrul categoriilor de cheltuieli, se face o distinctie intre costurile suportate direct in desfasurarea unei activitati si indirect pentru realizarea proiectului. De exemplu, cheltuielile cu imprumuturile pentru finantarea proiectelor si cheltuielile generale sunt tratate in mod obisnuit ca fiind costuri indirecte.

In acest caz, planificatorul asigura mentinerea perioadelor adecvate intre activitati si predomina planificarea eficienta a resurselor disponibile. Procedurile traditionale de planificare pun accentul pe mentinerea perioadelor sarcinilor (rezultand proceduri de planificare a traseului critic) sau pe utilizarea eficienta a resurselor in timp (rezultand proceduri de programare a locurilor de munca). In cele din urma, cele mai complexe proiecte necesita luarea in considerare a costurilor si a programarii in timp, astfel incat planificarea, monitorizarea si pastrarea inregistrarilor trebuie sa ia in considerare ambele dimensiuni. In aceste cazuri, integrarea informatiilor privind programul si bugetul reprezinta o preocupare majora.Amenajari exterioare Sibiu | Amenajari interioare Sibiu | Constrctii Sibiu | Finisaje interioare Sibiu | Hidroizolatii Sibiu | Izolatii Sibiu | Montaj parchet Sibiu | Montaj podea lemn Sibiu |